Vi ønsker cykelstier mellem kommunens byer

Stenlille Cykelklub gik i aktion for cykelsti mellem Stenlille og Dianalund.

Et fokus på de bløde trafikanter fik Kirsten Wattne til at kontakte Stenlille Cykelklub om et muligt samarbejde om at gå i aktion på de manglende cykelsti system mellem kommunens byer. Cykelklubben i Stenlille havde allerede i september 2018 altså inden kontakten til Kirsten Wattne indsendt et høringssvar til Sorø Kommune vision 2022, hvorpå de påpegede de manglende cykelstier. Men da Kirstens Wattne kontaktede Stenlille Cykelklub om muligheden i at sætte fokus på problemet, var klubbens formand Lotte Krogh bestemt klar til at starte på at skubbe sagen lidt videre. Derfor påbegyndte de en underskriftsindsamling og her var der slet ingen tvivl om, at de havde borgerne i ryggen om de farlige landevejene mellem Dianalund, Stenlille og ligeledes landevejen mellem Sorø og Stenlille. På billedet ses Kirsten Wattne sammen med en lille del af Stenlille Cykelklub.

Cykelklubben sæson 2020

Cykelklubbens opstart er desværre udsat grundet Coronavirus. Opdateres med nye info d.13. april 2020 her og på klubbens Facebook side.

 

STENLILLE CYKELKLUB SÆSON 2020  OPSTART:

MANDAG D.30.MARTS KL. 19.00 STARTSTED:

KULTURHUSETS PARKERINGSPLADS

23.sæson står for døren og der er allerede lagt nogle små planer om særlige tur i år.

I år er det også Åmose tur, her har Jytte planer om at lave en ”lille vinge” og det kan jo altid blive ganske interessant og hvor det kan være en fordel at medbringe både pandelygte og ekstra cykel lygter. Særligt i år er det jo, at ISTIDSRUTEN åbner til maj og her er Stenlille i gang med at planlægge en spændende dag i maj. 16.17. maj 2020

Derudover er Cykelklubben også med i uge 34 hvor der er i gang med at blive planlangt endnu en nu kulturtur på cykel

Udover det nævnte, kan der pludselig opstå nogle muligheder som vi griber. Men med dette oplæg her, kan I allrede begynde at glæde Jer til endnu en spændende sæson i Cykelklubben.

MEDLEMSKAB:

Pris pr. cyklist for hele sæsonen: kr.60,- (dog vil særlige ture, transport, entre mm, være for egen betaling)

SIKKERHEDEN I KLUBBEN:

Vi ønsker at stramme sikkerheden i klubben. Krav om cykelhjelm kan og vil vi ikke indføre med kun opfordre til.

Sikkerhedsvest i en selvlysende farve vil være et krav. Ingen cyklister i vores flok må cykel i KUN sort tøj. Cykellygter er ligeledes et krav både for og bag. Dette er for vores egen sikkerheds skyld.

 

Vi glæder os så meget til at cykle de små landeveje tyndt for asfalt, hvor der måske er kommet et nyt lag på, eller at opleve nye små ting, i det område hvor vi har valgt at leve.

Pedalhilsner og på glædeligt gensyn

Jytte & Lotte

40346443

 

Blomstercafeen i Vedde bød Cykelklubben velkommen!

En aften i april stod i Blomsternes tegn. Cykelklubben var nemlig ude på en ganske særlig aftentur. Yvonne fra Blomstercafeen i Vedde, havde nemlig lovet at holde længe åbent for Cykelklubbens medlemmer. Her blev klubben bud på kaffe og chokolade, og havde alt i alt en rigtig hyggelig aften. SCK siger tak til Blomstercafeen for deres gæstfrihed!

Aftensolen på sit højeste og Stenlille Cykelklub, begynder at ankomme hos Blomstercafeen i Vedde.

Komposttoilet og Raketovne og en masse cyklister.

Stenlille Cykelklub fik i mandags en på opleveren, da de besøgte Fornyet energi på Øbrovej i Stenlille.

I 21 år har cyklisterne mange gange kørt forbi denne skønne plet af et bondehus med stråtag på Øbrovej, men at der derinde gemte sig en smuk gammel brosten belagt gårdsplads og en virksomhed, med enorm stor kærlighed til økologi og med en fantastisk indsigt og viden omkring hvad vi egentlig kan gøre for at beskytte og værne om jordkloden, det havde mange ikke viden om. Her blev cyklisterne mødt af ejerne af Fornyet energi mere (www.fornyetenergi.dk), to mennesker Karen og Flemming, som i den grad har passion for deres kunnen, og med stor kærlighed til deres erhverv og det som de var omgivet af.

Den lokale virksomhed Fornyet energi, har over 30 års erfaring i deres fag, og er kendt langt ud over den danske grænse. Det handler om at bygge huse med omtanke, tænke økologisk byggeri, og at bruge energi fra vores sol, vind, biomasser og kompost. Derudover har de egen produktion i støbejernsdele til masseovne. Selv kalder de stedet for deres helt eget experimentarium, hvor de går helt til kanten, som en legeplads for udvikling af økologisk byggeri, men med ydmyghed og respekt for de håndværksmæssige traditioner. Cykelklubben var meget begejstret og synes det var en interessant aften, men en spændende rundvisning  med præsentation af både raketovne, rumford pejse, masseovne og ikke mindst et fantastisk flot kompost toilet. Cykelklubben gik hjem med en viden om hvorledes fremtidens sanitære teknologi bør se ud, med de fornuftige briller. Komposttoilettet er nemlig sådan indrettet at det sorterer urin og lortet, som Karen på den mest bramfrie måde fortalte det på. Det gør at de to ting behandles på bedst mulige måde efter miljøhensyn. Og det giver stof til eftertanke med den kultur vi har, hvor vores fækalier og urin sædvanligvis bliver blandet godt og grundigt op med vores sparsomme rene drikkevand, spildevand fra huse og fabrikker, som derefter transporterer spildevandet, som vi kalder det, på en meget energikrævende måde til centrale opsamlingssteder. Det var et fantastisk indblik hos et skønt par, som virkelig brænder for deres erhverv. Det var en fornøjelig aften og ganske lærerig, og det er Cykelklubbens kendetegn, at godt nok skal vi cykle, men vi skal også være en oplevelse rigere, på det sted vi har valgt at leve og viden om hvad der sker i vores nærområde.

IMG_9273 IMG_9278 IMG_9292 IMG_9313

GLASHUSET på Lillevangsvej

IMG_8473 IMG_8476

På besøg i et energirigtigt GLASHUS sker ikke hver dag.

Ole Arevad byggede sit GLASHUS i 1979 til 1982 og har desuden vundet en 3 plads i 1982.  Denne pris blev overrakt af Stenlille daværende El- installatør Ole Hansen, som dengang drev sin virksomhed på Hovedgaden, hvor Tinas krambod nu holder til. Den landsdækkende kampagne blev stiftet af De danske El-installatørs forening og kampagnen hed “SPAR OPFINDSOMHED”. Ole Arevad fik en 3.plads, hvilket man sagtens kan forstå ved synet af ejendommen, som bestemt var bygget med en særlig opfindsomhed.

I dag bor Ole stadigvæk i Glashuset sammen med sin hustru Merete. De har et kæmpe område med Rododendroner, men er også i gang med at så en masse sommerblomster på deres skønne arealer. Stenlille Cykelklub ser frem til at komme til dette smukke syn at disse sommerblomster som gerne skulle står i fuld flor d.6.august, men også til at høre om det helt unikke Glashus. Turen er kun for Cykelklubbens medlemmer og tilmelding er nødvendigt.

Sæbe kunst i Stenlille

Sæbekunst vi besøger Charlie Heart. 

Vidste du at…..
I Stenlille har man faktisk en virksomhed som sælger håndlavede sæber? Stenlille Cykelklubs medlemmer vil mandag d.30. April cykle ud og kigge nærmere på denne virksomhed.
Charlie Heart åbner dørene for cykelklubben, som denne aften cykler en lidt kortere tur for at nyde sæbe kunsten hos Charlie Heart.
Aftenen er kun for cykelklubbens medlemmer.

https://www.instagram.com/charlie_hear_the_art/

https://www.facebook.com/Charlie-Heart-402957210064358/

2E002015-6494-4F1B-BF27-6C9915747F81

 

 

 

Nattur med morgenbord midt ude i skoven.

IMG_7661

EN TRADITION SOM AFHOLDES EN GANG HVER ANDET ÅR I STENLILLE CYKELKLUB.

Har du aldrig gået bagom Bageren? Hentet morgenbrød ved bagdøren?

Det har du måske nok….

Men har du nogensinde kørt ud midt inde i den dybe skov tæt på søen, for at spise morgenmad?

kl.4.00 mødtes 15 Cyklister hinanden ved Stenlille Bageren.

Med nybagt brød og Fru Pedals påmonterede anhænger fyldt med smør, marmelade, ost, små glas og kaffe.

Kl.7.00 var alle hjemme igen, og var en oplevelse rigere her i livet!

Se flere billeder i Galleriet.

Når æbletræerne blomstrer i Stenlille.

FullSizeRender

Vi besøger ÆBIBO i Stenlille. Det lille landbrug på 4 HA hvor alt dyrkes usprøjtet og efter økologiske principper. Her vil vi nyde både duften og synet af æbletræernes blomstring.Vi møder Niels og Alice som har boet på stedet siden 1996.

Mandag d.15.maj 2017.

Vi cykler fra Kulturhuset som vi plejer kl.19.00 og cykler denne aften en lidt mindre tur.

Turen er gratis for Cykelklubbens medlemmer.

Ikke medlemmer må meget gerne deltage pris.pr.person 20,- kr.

Cykelklubben giver kaffe mm. denne aften. Læs ÆBIBOs opslag og glæd dig til denne oplevelse.

ÆBIBO -færdig opslag

ÆBLER FullSizeRender

 

Bolsjer gruppens smugtræner nu….

Hver Mandag fra kl.15

Nu er pedalvridere begyndt at smugtræne til kommende cykelsæson i Stenlille.

Hvis du har tid og lyst så kom og cykel med! Vi mødes ved Stenlille Kulturhus Hovedgaden 37 i Stenlille.

image1-300x169[1] 16508732_1258077430938296_6683231920673750632_n[1] 17021504_1280134525399253_4149509650937193426_n[1] image12-300x169[1]

Så er der dem som tyvstartet sæsonen 2017
Friske cyklister øver sig til alle de andre starter op, når sommertiden indtræffer!
Har du muligheden hver mandag kl.15.00 så er der både plads og bolsjer til dig også. Startsted er Stenlille kulturhus.